fredag den 16. november 2012

Fredag, Disney-show og.....

Det er fredag, Disney-show og ....snacks? Det er især i weekenden hvor der bliver serveret en masse usunde ting, fordi nu skal vi jo "hygge" os... har du hørt det før? Men er det hyggeligt, at vi efter at have indtaget slik, chips, sodavand eller hvad der nu er på menuen, bliver trætte, får ondt i maven, ungerne bliver umulige og alle får en dårlig nattesøvn pga et højt sukkerindhold i kroppen? Nej vel..? Derfor vil jeg gerne give dig inspiration til alternativer, som kunne være med til I alle har det godt også bagefter det er indtaget.

Fredagsslik kunne f.eks. være et stort frugtfad i alle regnbuens farver skåret ud med f.eks. kageforme. Så f.eks. ananas bliver til en stjerne, kiwi blir til en trekant, mango blir et hjerte osv. Det gør det ekstra sjovt for børnene og de kan tilmed være med til at lave det.

De børn jeg passer har noget yndlingsguf og det er ikke Matadormix... Det er mine mynte-guf kugler, som drengen kalder dem. De kan selv være med til at lave dem og disse kugler er sprængfyldt med næring og holder vores blodsukker stabilt og er super lækre.
Og hvad mon de helst vil have? Syntetisk slik eller lækre gufkugler med næring? Deres kroppe og maver fortæller dem hvad der er godt for dem, og som oftest lytter børn til det, hvis de er vokset op med en sund kost. Voksne kunne godt lære af børnene om at lytte til Deres kroppe!

Og du skal jo ikke snydes for opskriften så den kommer her:


1 dl mandler
5 store medjoul dadler (Ja de store fra grønthandleren eller Irma)
1 spsk rå kakaopulver (raw cacao powder er fyldt med næring og kommer fra kakaobønnen som bliver kunst, det er fyldt med magnesium, calcium, vitaminer og mineraler, prøv selv at google det og se alle dens fordele).
2 tsk kokosolie
1 drys vaniljepulver
2 dråber mynteolie
knsp salt


Hak mandlerne og bland alle ingredienserne sammen med hænderne eller i en foodprocessor. Tril til små kugler og rul dem evt. i kokosmel eller rå kakao pulver (husk en serviet bagefter her ;-))
Lav gerne en dobbelt portion og læg resten i fryseren, så er der altid noget lækkert og samtidig sundt  når den søde tand melder sig.
Og tilmed kan de ændres i det uendelige, med andre nødder og tørret frugt. Prøv f.eks valnødder, cashew, pecan, hasselnødder, figner, abrikoser og krydderier som kardemomme, nelliker og lign. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Så tag børnene med i køkkenet og hav en rigtig god aften med dem. Det handler om at være sammen og de ønsker især nærvær med Deres forældre <3


Det var alt for denne fredag. Vi ses snart igen.

Mvh Ida







Ingen kommentarer:

Send en kommentar